Cangkoréh

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Cangkoreh)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cangkoréh, Dinochloa scandens (Blume ex Nees) O. Kuntze

Sebaran géograpis: ti Kapuloan Andaman jeung Nikobar, Thailand kidul, Peninsular Malaysia, Sumatra, nepi ka Kapuloan Sunda Leutik.

Mangpaat: bahan pikeun nyieun bongsang keur ngawadahan batu ti walungan, hastakarya. Dipaké pikeun ubar tradisiona; cai tina bukuna pikeun natambaan konjungtivitis jeung anti-inflammatori.

Bentuk hirup jeung asal-usul: awi ngarambat, tutuwuhan pituin.

Rujukan[édit | édit sumber]

  • Priyadi et al (2010). Five hundred plant species in Gunung Halimun Salak National Park, West Java: a checklist including Sundanese names, distribution and use. CIFOR, Bogor, Indonésia. ISBN 978-602-8693-22-6