Central tendency

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Central tendency mangrupa watesan anu digunakeun dina sababaraha widang panalungtikan empiris keur "acuan" anu ku ahli statistik kadangkala disebut "location". Hiji "measure of central tendency" sejenna nyaéta location parameter atawa statistik digunakeun keur ngir-ngira location parameter. Contona nyaéta:

  1. Arithmetic mean, jumlah sakabéh data dibagi ku jumlah observasi dina susunan data.
  2. Median, nilai anu ngabagi dua kaluhur jeung kahandap dina susunan data.
  3. Mode, nilai anu pangseringna muncul dina susunan data.

Conto sejenna nyaéta midrange (rata-rata tina nilai pangluhurna jeung panghandapna dina data atawa distribusi), jeung truncated mean dipaké ngitung angka dina widang olahraga ku sababaraha kasus khusus ti interquartile mean.

Tempo oge[édit | édit sumber]