Chimborazo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Volcán Chimborazo, "El Taita Chimborazo".jpg

Chimborazo (palapalan Spanyol: [tʃimboˈɾaso]) nyaéta gunung seuneu stratovolcano nu geus teu aktif di jajaran pagunungan Andes di Cordillera Occidental.[perlu cutatan] Pangahirna bitu kira-kira taun 550 saméméh Masehi.[perlu cutatan] Luhur puncakna 6,268 metres (20,564 ft), ngajadikeun Chimborazo gunung pangjangkungna di Ekuador.[perlu cutatan] ogé mangrupa puncak pangluhurna di deukeut ekuator.[perlu cutatan] Chimborazo lain gunung anu pangluhurna tina beungeut laut, tapi perenahna di sapanjang garis ekuator ngabalukarkeun puncakna jadi titik pangjauhna tina beungeut bumi tina puseur bumi.[perlu cutatan]


Nulis.jpg



Sumber[édit | édit sumber]