Cicih Rukésih

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cicih Rukésih atawa leuwih dipikawanoh ku sandiasma Cicih Cangkurileung[1] nyaéta saurang sindén Sunda nu kasohor ogé minagka panyanyi jaipongan, kiliningan, sarta kacapian. Cicih geus ngarilis leuwih ti 100 album kasét, salah sahiji lagu hitna nyaéta "Adumanis".

Cicih geus makalangan di dunya seni Sunda leuwih ti 45 taun, ogé dipikawanoh minangka sindén nu miboga warna sora nu gahar, improvisasi dina galéong (ornamen lagu) utamana galéong kajawén, pedotan (téhnik asup, na unggal padalisan kawih).[2]

Cicih guméalr di satengahing kulawarga pamusik sarta dalang. Ti leutik mula ogé geus resep nyanyi di hareupeun karaméan. Sandiasma Cangkurileung mimiti dipakéna téh basa miluan kontés sindén nu ngudukeun pamilon maké sandiasma manuk di satungtungeun ngaran aslina.[1]

Diskografi[édit | édit sumber]

Album[édit | édit sumber]

  • Sunda Klasik Titip Salam (bareng Mitra Kencana Gamelan Group)
  • Sunda Klasik Ngiring Bingah
  • Sunda Klasik Cicih Cangkurileung
  • Sunda Klasik Nginring Bingali
  • Jaipong Ibingan Adumanis Cicih
  • Gita Jaipong Cicih Amplop Biru
  • Sunda Klasik Nikmat Duriat
  • Top Jaipong Gadis Subang

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "“Kumbakarna Gugur” Menghibur Penonton". Universitas Padjadjaran. 29 April 2009. Diakses tanggal 2010-08-09. 
  2. "Apep Hudaya, “Mendalang Itu Butuh Kejeniusan”". Universitas Padjadjaran. 16 April 2009. Diakses tanggal 2010-08-09. 

Tutumbu luar[édit | édit sumber]