Cikalong Kulon, Cianjur

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Cikalongkulon, Cianjur)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kacamatan Cikalong Kulon

Peta lokasi Kacamatan Cikalong Kulon
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Cianjur
Camat
Lega 144,02 Kilométer pasagi
Jumlah pangeusi 98.128 (2017) Sunting ini di Wikidata
 - Kapadetan - jiwa/km²
Kalurahan/désa


Cikalong Kulon nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Cianjur, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

palih kaler sareng kabupatén purwakarta + kabupatén bogor palih wetan sareng kabupatén purwakarta + kabupatén bandung palih kidul sareng kacamatan mande palih kulon sareng kacamatan sukaresmi + kabupatén bogor

Geografis[édit | édit sumber]

kacamatan cikalongkulon ngagaduhan luas wilayah 17.876.665 Ha,kirang langkung 17 km tipusuer dayeuh kabupatén cianjur,memiliki ketinggian 221 - 285 dpl dengan suhu antara 39° - 40 °C° curah hujan rata-rata 2,300 mm, kéadaan alam mendatar dan berbukit; wilayah sebelah kalér dan kulon merupakan daerah dtaran tinggi dan sebelah wétan dan kidul merupakan dataran rendah yang merupakan pesawahan. Dilihat dari potensi sumberdaya manusia, sebagian besar memiliki karakteristik masyarakat religius tradisional,sipat gotongroyong masih kuat dengan propesi mayoritas petani dan wiraswasta.Dari segi potensi sumberdaya alam, memilki kekayaan tambang bahan pasir,bahan keramik dan galena tersebar di désa mekarsari,mekarjaya,mekargalih,warudoyong,kanurang dan cigunungherang.

Administratif[édit | édit sumber]

Secaraadministratif kacamatan cikalongkulon terbagi menjadi 18 désa, 64 dusun, 106 rukun warga, 422 rukun tetangga deengan tipe kacamatan kategori B. Jumlah instansi vertikal dan otonom 21

Transportasi[édit | édit sumber]


 t·s·é 

Kabupatén Cianjur, Jawa Barat

Lambang Cianjur.jpg

Kacamatan: Agrabinta | Bojongpicung | Campaka | Campaka Mulya | Cianjur | Cibeber | Cibinong | Cidaun | Cijati | Cikadu | Cikalong Kulon | Cilaku | Cipanas | Ciranjang | Cugenang | Gékbrong | Kadupandak | Karangtengah | Lélés | Mandé | Naringgul | Pacét | Pagelaran | Sindangbarang | Sukaluyu | Sukanagara | Sukaresmi | Takokak | Tanggeung | Warungkondang



Nuvola filesystems folder home.png


[[Kategori:Kacamatan di Jawa Barat|Citakan:B]] [[Kategori:Kacamatan di Kabupatén Cianjur|Citakan:B]]