Cirebon (disambiguasi)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Cirebon téh ngaran dua Daérah Tingkat II di Jawa Barat:

Dua daérah ieu asalna tina hiji kabupatén nu dimekarkeun ku ditingkatkeunana sabagian wilayahna jadi kotamadya.

Sajarah[édit | édit sumber]

Numutkeun naskah Purwaka Caruban Nagari, nu jadi bibit buit Cirebon téh nyaéta kampung nelayan nu ngaranna Muara Jati (abad ka-14) di wewengkon basisir kalér Jawa, nu mangrupa salah sahiji palabuan karajaan Galuh. Nu mingpinna nyaéta Ki gedéng Alang-Alang.