Cleopatra Stratan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cleopatra Stratan
NamiCleopatra Stratan
Nami lianCleo
Gumelar6 Oktober 2002 (2002-10-06) (yuswa 18)
Chişinău, Moldova
PacabakanSinger
Taun aktip2006 -kiwari
LébelCat Music Romania
RamatlokaFamilia Stratan

Cléopatra Stratan (babar 6 Oktober 2002) nyaéta penyanyi Moldova, pangngorana sapanjang sajarah nu nyatetkeun hasil sacara komérsil, kalayan album 2006-na La vârsta de trei ani ("nalika umur 3 taun"). Manéhna nyekel rékor artis ngora pangmahalna, artis pangngorana nu narima pangajén MTV katut artis pangngorana nu nyitak kasuksésan No. 1 di hiji nagara ("Ghiţă" di Romanian Singles Chart).[1] Ti saprak 2011 ahir, Cléopatra katut kulawargana pindah tur nganjrek di Pipera di pusuer dayeuh Romania, Bucharest.[2]

Awal kahirupan[édit | édit sumber]

Pavel Stratan, bapana Cléopatra, harita keur di hiji studio ngarékam hiji lagu kalayan Cléopatra nu umurna 3 taun ulin di sabudeureunana. Tuluy Cléopatra ngarebut mikrofon sarta mimiti nyanyi bareng jeung with Pavel. Sakabéh jalma kataraji terus mungkas réka manana kalayan Cléopatra nu jadi léading vocal, sarta ngusulkeun yén ku sabab manéhna leuwih ngora ti batan Shirley Temple, manéhna kudu kaasupkeun kana Guinness Book of World Records minangka bakat pangngorana sapanjang jaman nu naék panggung tur ngarékam albumna sorangan nyaéta Cléopatra Stratan.[3][4] Sawatara laguna geus ditarjamahkeun kana basa Inggris [5] jeung Spanyol.[6] La vârsta de 3 ani katut Ghiţă ogé dirilis di Jepang.[7][8] La vârsta de trei ani ("Nalika umur 3 taun") mangrupa hiji double platinum disk dina usum panas taun 2006 nu kajual leuwih ti 150.000 album di Romania. Dina bulan Désémber 2006, bapana ngumumkeun yén tepi ka album satuliyna (kawasna mah sataun atawa dua taun deui), manéhna moal waka nyanyi heula d hareupeun balaréa.[9]

Bulan Désémber 2006, hit panggedéna Cléopatra nyaéta lagu "Ghiţă".[10]

Dita taun 2008, Cléopatra ngaluarkeun album kaduana, La Varsta De 5 Ani kalayan lagu hit "Zunea-Zunea". Dina tanggal 13 Désémber 2008, adina, Cezar (dingaranan ku Cléopatra) babar.

Album[édit | édit sumber]

  • La vârsta de 3 ani (2006, Album Pop, Panjang total: 38:16)
  1. "Ghiţă" - 3:17
  2. "Cuţu" - 3:03
  3. "Te-am întâlnit" - 2:38
  4. "Şansa" - 2:22
  5. "Noapte bună!" - 3:54
  6. "Surprize" - 3:23
  7. "Număr pân' la unu"
  8. "Mama" - 3:58
  9. "De ce?" - 4:15
  10. "Zuzu-zuzu" - 2:08
  11. "Oare cât?" - 2:01
  12. "Pasărea pistruie" - 3:44
  • La vârsta de 5 ani (2008, Album Pop, Panjang total: 32:25)
  1. "Zunea-Zunea" - 2:59
  2. "Elefantul şi furnica" - 3:04
  3. "Lupul, iezii şi vizorul" - 4:17
  4. "Vino, te aştept" - 3:00
  5. "Căţeluş cu părul creţ" - 3:28
  6. "Dăruieşte" - 3:45
  7. "Gâşte-gâşte" - 2:43
  8. "Melc-melc" - 2:42
  9. "Refrenul dulcilor poveşti" - 3:00
  10. "Va veni o zi într-o zi" - 3:27
  • Crăciun Magic (Magic Christmas) (Album Natal 2009, Panjang total: 43:48)
  1. Domn, Domn, să-nălţăm (Lord, Lord Be Blessed) 3:10
  2. Îngerii şoptesc (Angels Whisper) 3:38
  3. Stéaua sus răsare (The Star Rises Up) 2:44
  4. Deschide uşa, Creştine (Open The Door, Christian) 5:33
  5. A venit, a venit iarna (The Winter Has Come) 3:41
  6. La Betleem colo-n jos (Down There In Bethlehem) 3:02
  7. Într-un miez de noapte (In A Midnight) 3:50
  8. Leru-i Doamne (Oh Lord) 4:19
  9. Florile dalbe (White Flowers) 3:04
  10. Séara de Crăciun frumos (Béautiful Christmas Night) 4:23
  11. Astăzi s-a Născut Hristos (Christ Was Born Today) 2:42
  12. Maria şi Iosif colindă (Mary And Joseph Wander) 3:04
  • Melodii Pentru Copii (2012) (1 Juni 2012)
  1. "Când Voi Creşte Mare"
  2. "Moş Martin"
  3. "Mama Mea e Cea Mai"
  4. "Vesel Iepuraş"
  5. "Frăţiorul Meu"
  6. "Trei Buburuze"
  7. "Hopa-hop"
  8. "Ursuleţul Bambulică"
  9. "Pentru Noi Doi"
  10. "Parcul Zoologic"

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. (Romania)Cleopatra Stratan dina Guinness Book
  2. "Familia Stratan s-a mutat la Bucureştil" (dalam Romanian). Adevărul. 12 September 2011. 
  3. "Cleopatra, la cantante più giovane e pagata". Quotidiano.net. Diakses tanggal 2007-08-27. 
  4. "Una cantante rumana de cuatro años, gana 300 euros por minuto y es furor". Diarsipkan dari versi asli tanggal 2007-09-28. Diakses tanggal 2007-08-27. 
  5. [1]
  6. [2]
  7. Ambasada României la Tokyo: Cleopatra Stratan’s debut in Japan
  8. http://music.ponycanyon.co.jp/pickup/pccy01830/
  9. "Cleo, la ultimul concert?". Evenimentul Zilei. 2006-12-12. Diakses tanggal 2007-08-27. 
  10. "Cleo, copilul-minune". 2006-08-22. Diakses tanggal 2007-08-27. 

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Persondata
NAME Stratan, Cleopatra
ALTERNATIVE NAMES
SHORT DESCRIPTION Moldovan-Romanian singer
DATE OF BIRTH 2002-10-06
PLACE OF BIRTH Chişinău, Moldova
DATE OF DEATH
PLACE OF DEATH