Consistency (statistics)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Dina statistik, éstimator konsisten nyaéta estimator nu converges in probability kana lobana nu geus diestimasi salaku ukuran sampel nu tumuwuh.

éstimator tn (di mana n mangrupa ukuran sampel) mangrupa éstimator konsisten keur parameter θ lamun jeung ngan lamun, keur sakabéh ε > 0, teu nempo sakumaha leutikna, urang mibanda