Consistency (statistics)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina statistik, estimator konsisten nyaeta estimator nu converges in probability kana lobana nu geus diestimasi salaku ukuran sampel nu tumuwuh.

Estimator tn (dimana n ngarupakeun ukuran sampel) ngarupakeun estimator konsisten keur parameter θ lamun jeung ngan lamun, keur sakabeh ε > 0, teu nempo sakumaha leutikna, urang ngabogaan


\lim_{n\to\infty}{\rm Prob}\left\{
\left|
t_n-\theta\right|<\epsilon
\right\}=1.