Consistency (statistics)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dina statistik, éstimator konsisten nyaéta estimator nu converges in probability kana lobana nu geus diestimasi salaku ukuran sampel nu tumuwuh.

éstimator tn (di mana n mangrupa ukuran sampel) mangrupa éstimator konsisten keur parameter θ lamun jeung ngan lamun, keur sakabéh ε > 0, teu nempo sakumaha leutikna, urang mibanda