Consistency (statistics)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina statistik, estimator konsisten nyaeta estimator nu converges in probability kana lobana nu geus diestimasi salaku ukuran sampel nu tumuwuh.

Estimator tn (dimana n ngarupakeun ukuran sampel) ngarupakeun estimator konsisten keur parameter θ lamun jeung ngan lamun, keur sakabeh ε > 0, teu nempo sakumaha leutikna, urang ngabogaan