Cucurut

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cucurut
Temporal range: Middle Eocene to Recent
Suncus murinus.jpg
Celurut rumah (Suncus murinus)
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Soricidae

Subfamilia

Crocidurinae
Myosoricinae
Soricinae


Cucurut nyaéta sato mamalia anu asalna tina kulawarga Soricidae. pangawakanna kawas beurit, mibanda 290 spésiés salahsahiji runtuyanna tayalian cucurut imah (Suncus murinus L.). Cucurut sakapakeung sok katempo lumpat ngaliwat diburuan atawa diapur, ieu sato remen sok disebut beurit, pedah awak jeung buluna méh sarua pisan jeung beurit.[1]

Cucurut jeung beurit sanajan pangawakanna sarua, sabenerna duanana henteu aya patula-patalina dina runtuyanna malahan beurit jeung cucurut béda ordona.[1] Cucurutmah kaasup kana ordo Soricomorpha, lain Rodentia (hewan pengerat). Cucurut kapanggih hirup di sakuliah dunya, kajaba di kutub kaler jeung kutub kidul.[1]


Ciri mandiri[édit | édit sumber]

Sanajan saliwat kawas beurit, cucurut mibanda babangus anu panjang tur méncos.[1] Kaasup kana insectovora, kabeukina ngakan gegeremet jeung sato leutik séjéna.[1]

Ciri mandirina curut dimana ngaliwat sok bari disada ciciricitan, kalawan ninggalkeun bau hapeuk nu teu pikageunaheun.[2]


Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Sobary, Muhammad; Sobary (1988). Ensiklopedi Indonesia. Seri fauna: Serangga. Jakarta: Ichtiar Baru-van Hoeve. p. 77. ISBN 9789792230918. 
  2. Sobary, Muhammad; Sobary (2007). Sang musafir. Jakarta: Gramedia Pustaka Utama. p. 165. ISBN 9789792230918. 
Nulis.jpg