Dadap Blendung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dadap Blendung nyaéta tatangkalan anu ngaran ilmiahna nyaéta Erythrina variegata L. Fabaceae.[1] Ngaran séjén ieu tatangkalan dina bahasa inggris nyaéta variegated coral tree, di Indonesia nyaéta dadap ayam atawa galala itam, di Malaysia nyaéta chengkering, di Pilipina nyaéta andorogat atawa bagbag, di Thailand nyaéta thong lang lai atawa thong phueak.[1]

Tempat Sumebar[édit | édit sumber]

Tatangkalan ieu sumebar di Afrika timur, Madagaskar,kapuloan Samudra Hindia , Sri Lanka, India, Bangladesh, Myanmar, Indochina,China, Thailand, jeung Malaysia.[1]

Kagunaan[édit | édit sumber]

Kagunaan ieu tangkal nyaéta jeur Jaring lauk,Papan surfing, sapatu kai, paking case ogé sok dipaké ubar tradisional.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]


  1. a b c d van Valkenburg, J.L.C.H. and Bunyapraphatsara, N. (2001). Plant resources of south-east Asia. Backhuys, Leiden, the Netherlands: Medicinal and poisonous plants 2.