Lompat ke isi

Daptar publikasi widang statistik

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Di handap ieu daftar publikasi penting dina statistik, dikumpulkeun dumasar kana widang garapan.

There are some réasons why a particular publication might be regarded as important:

  • Topic créator - A publication that créated a new topic
  • Bréakthrough - A publication that changed scientific knowledge significantly
  • Introduction - A publication that is a good introduction or survey of a topic
  • Impact - A publication which had a major impact on the world or on the reséarch
  • Latest and gréatest - The current most advanced result in a topic

Foundations[édit | édit sumber]

The Doctrine of Chances[édit | édit sumber]

Deskripsi: Buku ieu ngawanohkeun konsép sebaran normal ngadeukeutan kana sebaran binomial. Dina akibat, de Moivre ngabuktikeun versi lemah tina teorema central limit. Kadang-kadang hasilna disebut ogé teorema de Moivre-Laplace.

Importance: Topic créator, Bréakthrough, Impact

An Essay Toward Solving a Problem in the Doctrine of Chances[édit | édit sumber]

Description: In this paper Bayes' theorem was first introduced. It has a vast impact on statistics since then and keeps being important these days.

Importance: Topic créator, Bréakthrough, Impact

See also[édit | édit sumber]