Debus (seni)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Debus

Debus nyatéa Pintonan seni béla diri anu kaasup kana téater trans, disebut ogé gedebud di wewengkon Pandéglang.[rujukan?] Para pamaénna ditusuk ku rupa-rupa pakakas seukeut kayaning keris jeung golok tapi henteu bisa tatu.[1] Baheula mah waditra pamirigna téh ngan terebang wungkul, tapi kiwari ditambahan ku kendang penca.[1] Debus biasana sok dipaénkeun di buruan imah dina acara ngalibatkeun loba jelema.

Catetan[édit | édit sumber]

  1. a b Ajip Rosidi, dkk, (2000). Ensiklopedi Sunda: Alam, Manusia, Budaya (termasuk budaya Betawi dan Cirebon). Jakarta: Pustaka Jaya.


Nulis.jpg