Dekrit Alhambra

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dekrit Alhambra (also known as the Titah Pangusiran) nyaéta titah anu dikaluarkeun 31 Maret 1492 ku Karajaan Katolik Spanyol (Isabélla I ti Castile jeung Ferdinand II ti Aragon) anu maréntahkeun diusirna bangsa Yahudi ti Karajaan Castile jeung Aragon katut wilayahna mimiti 31 Juli taun éta kénéh.[1] Ieu paréntah sacara resmi dicabut 16 Désémber 1968 ku Pamaréntah Spanyol,[2] dumasar kana Konsili Vatikan II.

Taun 2014, pamaréntah Spanyol ngaluarkeun UU anu ngatur kawarganagaraan ganda pikeun turunan Yahudi anu diusir jaman harita, pikeun mayar kajadian jaman bihari di éta nagara.[3] Ku kituna, para Yahudi turunan anu kausir alatan Dekrit Alhambra bisa boga kawarganagaraan Spanyol tanpa kudu ninggalkeun kawarganagaraan kiwari."[4][5]

Baca ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]