Detéktor haseup

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Detéktor haseup nu ditapelkeun dina lalangit imah

Detéktor haseup atawa alarm haseup nyaéta alat nu bisa mikawanoh/ngadetéksi haseup sarta sacara otomatis ngahurungkeun alarm salaku totondén ayana bahya kahuruan. Detéktor haseup nu dipasang di imah biasana boga bentuk kawas kéler tina plastik nu diaméterna kira 15 cm sarta kandelna 2,5 cm. ku sabab haseup mah ngelun ka luhur, ieu alat galibna dipasang dina lalangit atawa dina pinding deukeut lalangit di patengahan imah atawa kamar anu jauh ti dapur. Detéktor haseup biasana ditanagaan ku batré, tapi aya ogé anu disambungkeun ka sumber listrik AC. Nu dicolokkeun langsung kana sumber AC biasana dibatréan ogé, salaku cadangan bisi listrikna pareum.

Rujukan[édit | édit sumber]

  • Risk Analysis of Residential Fire Detector Performance. J. Applied Fire Sci. Jun. 2007 Vol. 6 (2).
  • National Fire Protection Code, Article 72
  • Domestic Alarm FAQ

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg