Dinamit

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dinamit (dynamite) mangrupakeun bahan peledak nu ngamangpaatkeun poténsi peledak nitrogliserin, nu awalna migunakeun kieselguhr salaku adsorben. Ieu bahan peledak téh karya kimiawan jeung insinyur Swédia Alfred Nobel taun 1866 di Krümmel (Geesthacht, Schleswig-Holstein, Jérman) nu dipaténkeun taun 1867. Peledak ieu biasalan dijual dina bentuk tongkat ukuran 20 cm x 2,5 cm.

Alfred Nobel nu nyiptakeun dinamit

Bédana ti TNT[édit | édit sumber]

Aya kasalahan nu nyaruakeun TNT jeung dinamit, padahal sama sakali henteu.

Baca ogé[édit | édit sumber]

Patén[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg