Diskursus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Diskursus nyaéta wacana nu dibakukeun ngaliwatan tulisan.[1] Diskursus ngabogaan opat harti. Diskursus nyaéta hiji homonim sabab harti-hartina ngabogaan éjaan jeung lafal anu sarua tapi ma'nana béda.[2] Diskursus ngabogaan harti kelas nomina atawa kecap barang nepi ka diskursus bisa disebut ngaran tina hiji jalma, tempat, atawa sakabéh barang jeung sakabéh nu dianggap barang.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia (2000 Istilah,Biografi , Karya metode dan Teori Sastra. Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 9786022297437. 
  2. a b Kurniadi, Moch Rizky Prasetya. "Arti Kata Diskursus - Makna Pengertian Dan Definisi - Kamus Besar Bahasa Indonesia (KBBI) Online - ApaArti.com" (dalam bahasa id). https://www.apaarti.com/diskursus.html. Diakses pada 2018-11-24