Donskoy alam Park

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pula nga-breasted goose
Piskulka
Puti kalabotan sa agila

Donskoy alam Park (Basa Rusia: Природный парк Донской, tr. Prirodny Donskoy park) - kompléks alami tugu regional significance. Ieu ayana di wewengkon Azov district, Tsimlyansk district, Myasnikovskiy district, Neklinovsky kacamatan Rostov wewengkon, Rusia. Alam Taman kabentuk ku resolusi of administrasi Rostov wewengkon 08.09.2005 № 120, status alam tugu Donskoy dikonfirmasi ku Sk ti pamaréntah Rostov wewengkon ti 11.05.2016 No. 337. Taman diwangun ku bagian: "ulah Delta" (hiji wewengkon 27047,75 héktar di wewengkon Azov, Myasnikovsky jeung Neklinovsky kacamatan) jeung "Island" (13907,38 hektar aya dina wewengkon Tsimlyansk wewengkon kira-kira kota Volgodonsk).

Babagian pulitis[édit | édit sumber]

Donskoy alam Taman kabentuk ku resolusi of administrasi Rostov wewengkon 08.09.2005 № 120. Di komposisi anak aya wewengkon "teu Delta" (Azov, Myasnikovsky jeung Neklinovsky kacamatan) jeung "Island" (Tsimlyansky district). Taman nyertakeun wewengkon 40,955 rebu hektar Lahan "don Delta" anu perenahna di alun 27047,75 héktar lahan "Pulo" deukeut kota Volgodonsk — alun 13907,38 hektar.

Donskoy alam Taman téh ngan alam Park dina wewengkon Rostov wewengkon husus ditangtayungan alam wewengkon regional pentingna.

Alam Taman geus konservasi, rekréasi, sajarah jeung significance budaya. Di Taman anu langka, langka tutuwuhan jeung sato, kaayaan nu hadé pikeun rekréasi.

Taman rupa-rupa anak landscapes. Di handap ieu stépa, coniferous-leuweung deciduous, wetlands.

Flora of wewengkon, "don Delta" ngawengku 823 spésiés, 93 kulawarga, jeung 375 rod nu relatif, contona, flora Delta of Délta walungan, jeung 563 spésiés milik 80 kulawarga, bakal leuwih gede rupa-rupa. 31 spésiés tutuwuhan ngembang di Taman, kacatet dina 2014 dina buku Beureum tina Rostov wewengkon. Nu fauna wewengkon anu ngandung kira-kira 1020 spésiés, 35 tina éta kaasup dina buku Beureum tina Rostov wewengkon.

Don Delta beunghar lauk. Ngambang ngaliwatan Delta ka spawn diadromous jeung catadromous lauk. Di dieu mangrupa tempat pikeun spawning lauk: pepes, perch, jsb., di dieu lauk méakkeun usum tiis. Dina buku Beureum tina Rostov wewengkon kacatet 14 spésiés lauk, di antarana 7 spésiés ti red data book of Rusia.

Rupa-rupa avifauna Taman. Ieu téh imah ka langka jeung badak spésiés nu kaasup dina buku Beureum tina Rostov wewengkon. Ieu di antarana beureum-bréasted soang, piskulka, bodas-dipingpin bebek, bodas-buntut garuda. Umum pangeusi Taman nu geese, swans, gulls jeung waders.

Di puseur bagian tina "Island" loba loba saline floodplain jukut. Di Kalér wates Taman umum stépa tutuwuhan masarakat. Floodplain leuweung nu digambarkeun ku willows, olshaniki ngalibetkeun masonicos. Nu diversity of landscapes nyumbang ka keragaman flora jeung fauna loka. Ogé hadir di dieu aya berharga jeung sato langka kaasup kana buku Beureum tina Féderasi rusia jeung Rostov wewengkon. Nu fauna ngawengku sababaraha 330 spésiés, ti éta 35 anu dibawa dina 2014 dina buku Beureum tina Rostov wewengkon. Dina flora of plot kapanggih 697 spésiés tutuwuhan, nu di Red book of Rostov wewengkon kaasup 12 spésiés.

Bacaan salajengna[édit | édit sumber]

  • "О памятниках природы Ростовской области". Постановление Администрации Ростовской области от 19 октября 2006 года № 418.
  • Миноранский В. А., Демина О. Н. Особо охраняемые природные территории Ростовской области. Ростов-на-Дону, 2002.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]