Drupada

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Drupada nyaéta salah sahiji inohong dina mitologi India.[1] anjeunna mangrupa raja ti Karajaan Panchala.[1] Prishada bapana ngirim anjeunna ka patapaan hiji brahmana buhun nu ngaranna Agniveshya pikeun diajar tulisan suci jeung seni perang.[1] anjeunna mangrupa babaturan sakelas Drona, putra ti Baradwaja.[1] Maranéhna mangrupa babaturan deukeut jeung sumpah patalina bakal langgeng.[1] Hanjakalna, sanggeus hasil meunang tahta sanggeus bapana maot.[1] Drupada robah jadi adigung.[1] Salian ti éta, Drona nyangsara miskin jeung niat ngadeukeutan babaturana pikeun menta bantuan.[1] Nalika manéhna datang ka pangadilan Drupada jeung menta kakayaan, ngingetkeun Raja patali babaturan di antara kaduana ti leuleutik, Drupada ngahina manéhna, jeung ngucap yén jadi babaturan kurbisa di antara nu sdarajat.[1] Antara raja jeung brahmana miskin, ngan saukur bisa méré amal.[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j (en)Drupada (diakses ping 2 November 2015)


Nulis.jpg