Durwasa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Durwasa (basa Sanskerta: दुर्वास ; Durvasa) nyaéta hiji patapa jaman baheula nu kacaritakeun dina agama Hindu, nu dipikawanoh ku sifatna nu gampang amek.[1] Kutukan nu dibikeun ku manéhna nalika ambek (dipikawanoh salaku Shapa) geus ngancurkeun loba kahirupan.[1] Ku kituna, ka mana ogé manéhna indit, manéhna dipihormat pisan bok ku manusa atawa dewa.[1] Contona, dina Abigyana Shakuntala, nu ditulis ku Kalidasa, kacarutakeun yén manéhna ngutuk Shakuntala ké cintana bakal poho ka manéhna.[1] Hal éta jadi enyaan.[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e (id)Durwasa
Nulis.jpg