Eureptilia

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Eureptilia
Temporal range:
PennsylvaniaKiwari, 312–0 Ma
Labidos1.jpg
Labidosaurikos meachami, Eureptilia bihari ti kulawarga Captorhinidae
Klasifikasi ilmiah e
Missing taxonomy template (fix): Reptilia
Klad: Eureptilia
Olson, 1947
Subgorombol

Brouffia
Coelostegus
Thuringothyris
Captorhinidae
Romeriida

Eureptilia nyaéta salah sahiji ti dua cagak Sauropsida. Eureptilia ngawengku lain ukur Diapsida, tapi ogé sababaraha bentuk Permo-Carboniferous primitif anu saméméhna diasupkeun ka Anapsida, dina ordo baheula (geus teu dipaké) "Cotylosauria".

Klasifikasi[édit | édit sumber]

Kladogram di handap dirobah ti Muller jeung Reisz (2006):[1]


Reptilia 

Parareptilia


 Eureptilia 

Coelostegus





Thuringothyris



Captorhinidae





Brouffia


 Romeriida 

Paleothyris




Hylonomus




Protorothyrididae



Diapsida










Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Muller, J. and Reisz, R.R. (2006). "The phylogeny of early eureptiles: Comparing parsimony and Bayesian approaches in the investigation of a basal fossil clade." Systematic Biology, 55(3):503-511. doi:10.1080/10635150600755396

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]