Eusi hékter

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
tumpukan eusi hékter anu biasa dipaké di rumah jeung di kantor

Eusi hékter[1] atawa eusi dreuk nyaéta alat paranti mageuhan dua arah, biasana mah dijieun tina métal sarta wangunna kawas U anu dipaké pikeun ngahijikeun dua atawa sawatara matérial. Eusi dreuk nu ukuranna badag bisa dipaké bareng jeung palu atawa dreuk péstol pikeun ngahijikeun suhunan, kai, kardus jeung kagunaan kelas beurat lianna. Eusi dreuk nu leuwih leuwik biasana mah dipasangkeun jeung hékter pikeun ngahijikeun lambaran-lambaran kertas. Teu jiga Panyapit kertas, kertas nu dihijikeun ku hékter mah leuwih kuat jeung permanén.

Kauntungan[édit | édit sumber]

  • Lolobana eusi hékter leuwih gampang pikeun diproduksi tinimbang paku jeung sekrup.
  • Mahkuta (Crown) tina eusi hékter bisa jadi jambatan pikeun ngagabungkeun matérial.
  • Mahkuta eusi hékter bisa ngagabungkeun tanpa kudu aya tekenan ti sisi nu séjén.
  • Mahkuta eusi hékter nyayagakeun lega pamukaan leuwih badag batan pamageuh lian, ieu kacida mangpaatna pikeun matérial nu leuwih ipis.
Skéma Diagram tina eusi hékter

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "dict.cc dictionary :: Heftklammer :: German-English translation". www.dict.cc. Diakses tanggal 2018-08-23. 

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tutumbu luar[édit | édit sumber]