Faro'idh

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

ᮖᮛᮧ'ᮄᮓ ᮓᮤᮠᮁᮒᮤᮊᮨᮅᮀ Hukum Waris ᮙᮀᮛᮥᮕ ᮠᮥᮊᮥᮙ ᮃᮔᮥ ᮑᮃᮒᮥᮛ ᮙᮞᮜᮠ ᮕᮨᮙᮘᮌᮤᮃᮀ ᮠᮛᮒ ᮝᮛᮤᮞ ᮏᮜᮙ ᮃᮔᮥ ᮒᮧᮞ ᮑᮒᮥᮔᮊᮨᮅᮀ, ᮃᮔᮥ ᮓᮤᮃᮒᮥᮛᮔᮃ ᮔᮚᮉᮒ ᮏᮥᮙᮜ/ᮅᮊᮥᮛᮀ ᮞᮛᮒ ᮏᮜᮙ ᮃᮔᮥ ᮠᮊ ᮔᮛᮤᮙᮔ.[1]

Hukum warisan anu berlaku di Indonesia aya tilu nyaéta: Hukum warisan adat, hukum pusaka Islam sareng hukum warisan sipil. Masing-masing daérah ngagaduhan undang-undang anu béda dumasar kana sistem kakerabatan anu kaaku.[2][3][4]

Rujukan[édit | édit sumber]

Nulis.jpg