Faro'idh

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Faro'idh dihartikeun Hukum Waris mangrupa hukum anu ngatur masalah pembagian harta waris jalma anu tos ngantunkeun, anu diaturna nyaeta jumlah/ukuran sarta jalma anu hak narimana.[1]

Hukum warisan anu berlaku di Indonesia aya tilu nyaéta: Hukum warisan adat, hukum pusaka Islam sareng hukum warisan sipil. Masing-masing daérah ngagaduhan undang-undang anu béda dumasar kana sistem kakerabatan anu kaaku.[2][3][4]

Rujukan[édit | édit sumber]

Nulis.jpg