Francis Drake

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sir Francis Drake
Pébruari–Maret 1540 – 27 Januari 1596
LalandianEl Draque, Draco
TipePrivateer
Gumelar diTavistock, Devon, Inggris
Maot diPortobelo, Colón, Panama
Pangabdian kaInggris
Taun aktip1563 – 1596
TingkatanLaksamana Madya
Basis operasiLaut Karibia
KapalGolden Hind (baheulana kawanoh salaku Pelican)
Patempuran/PerangPerang Inggris–Spanyol (1585)
Patempuran Gravelines
Tanda tangan
Patung perunggu Sir Francis Drake di Tavistock, di wewengkon kagaréjaan di mana anjeunna gumelar. ku Joseph Boehm, 1883

Sir Francis Drake, Laksamana Madya (1540 – 27 Januari 1596) nyaéta saurang kaptén kapal, privateer, navigator, padagang budak, jeung pulitikus Inggris ti Jaman Elizabeth. Elizabeth I ti Inggris nganugrahkeun Drake gelar kasatriaan dina 1581.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Persondata
NAME Drake, Francis
ALTERNATIVE NAMES El Draque
SHORT DESCRIPTION Privateer; sirkumnavigator dunya
DATE OF BIRTH ~1540
PLACE OF BIRTH Crowndale, Devon, Inggris
DATE OF DEATH 27 Januari 1596
PLACE OF DEATH Leupas basisir Puerto Bello, Panama


Replace this image male.svg