Frankfurt

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Frankfurt am Main
Kolaseu Frankfurt, saarah jarum jam ti luhur béh kénca ka katuhu: Tepas Römer jeung Katedral Frankfurt, arca Charlemagne di Musieum Sajarah Frankfurt, sawangan skyline Frankfurt jeung Walungan Main
Kolaseu Frankfurt, saarah jarum jam ti luhur béh kénca ka katuhu: Tepas Römer jeung Katedral Frankfurt, arca Charlemagne di Musieum Sajarah Frankfurt, sawangan skyline Frankfurt jeung Walungan Main
Bandéra Frankfurt am Main
Bandéra
Lambang Frankfurt am Main
Lambang
NagaraJérman
Nagara bagéanHéssen
Wewengkon admin.Darmstadt
DistrikDistrik urban
Diadegkeunabad ka-1
Pamaréntahan
 • Lord MayorPeter Feldmann (SPD)
 • Partéy pamaréntahCDU / Greens
Lega
 • Kota248,31 km2 (9,587 sq mi)
Luhurna
112 m (367 ft)
Pangeusi
 (2011-09-30)
 • Kota695.624
 • Kapadetan28/km2 (73/sq mi)
 • Urban
2.221.910[2]
 • Métro
5.500.000[1]
Zona wanciCET/CEST (UTC+1/+2)
Kode pos
60001–60599, 65901–65936
Kode telepon069, 06109, 06101
Régistrasi tutumpakanF
Ramatlokawww.frankfurt.de

Frankfurt am Main (pronunsiasi basa Jérman: [ˈfʁaŋkfʊɐ̯t am ˈmaɪ̯n] ( dangukeun)) nyaéta kota panggedéna di nagara bagian Hesse sarta mangrupa kota kalima panggedéna Jérman, kalayan populasi 714.241 jiwa (2014) di sajeroning wates administratifna.[4] Wewengkon urban panglegana disebut Frankfurt Rhein-Main nu populasina 2.221.910 jiwa.[2][5] Ieu dayeuh aya di tengah Wewengkon Métropolitan Frankfurt Rhine-Main nu leuwih gedé kalayan populasi 5.500.000 jiwa[1] tur mangrupa wewengkon métropolitan panggeéna kadua di Jérman. Alatan ngalegaanana Uni Eropa taun 2013, puseur géografisna UE kiwari aya di 40 km (25 mi) wétaneun Frankfurt.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Catetan[édit | édit sumber]

A. ^  Topped out but not completed.

Cutatan[édit | édit sumber]

  1. a b Regional monitoring 2012, wewengkon métropolitan Jérman
  2. a b Regional Authority FrankfurtRheinMain - Facts and figures [1] Retrieved 3 November 2014
  3. Salah ngutip: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama city_pop
  4. "Bevölkerung der Hessischen Gemeinden". Statistik-Hessen.de. 30 September 2014. Diakses tanggal 20 May 2015. 
  5. European Union: State of European Cities Report [2] Retrieved 22 April 2014

Bibliograpi[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]