Fritz Haber

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Fritz Haber

Fritz Haber (9 Désémber 1868 - 29 Januari 1934) nyaéta saurang kimiawan Jerman, anu narima Hadiah Nobel Kimia dina 1918 pikeun panalungtikan sintesis amoniak, anu kapaké pikeun bérak pepelakan sarta bahan peledak. Manéhna mindeng disebut "Bapa Perang Kimia" alatan usahana nyampurnakeun sarta ngagunakeun klorin sarta gas picilakaeun séjénna salila Perang Dunya I.