Géotérmal

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
sumur alami géotérmal di taman nasional Yellowstone, Amérika
pamangpaatan géotérmal

Géotérmal atawa énérgi panas bumi nyaéta énérgi anu aya dina jero batuan di handapeun lapisan bumi jeung fluida anu aya di jerona[1]. Nurutkeun basa, géotérmal asalna tina basa Yunani "géo" jeung "therme" anu artina "panas bumi"[2]. Bagian jero bumi aya batuan cair jeung pamangpaatan énérgi panas bumi dilakukeun ku cara néwak panas di handapkeun kerak bumi pikeun ngajadikeunna sumber daya [2].

Ieu énérgi téh geus dimangpaatkeun pikeun pangbangkit listrik di Italia ti mimiti taun 1913 jeung di Selandia Baru ti mimiti taun 1985[1]. Pamangpaatan énérgi panas bumi pikeun séktor non-listrik (direct use) geus lumangsung di Islandia kira-kira salila 70 taun[1].


Sumber Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c (id)Energi Panas Bumi (diakses 7 Juli 2015)
  2. a b (id) Kelebihan dan kekurangan energi (diakses 7 Juli 2015)


Nulis.jpg