Gambang Koromong

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gambang Koromong mangrupa musik tradisional nuasalna tibetawi,biasana sok aya tina tari congkek jeung lenong [1],ku masyarakat kenduri oge sok dipake dina acara khitanan atawa nikahan.alat musik na nyaeta koromong,kongahyang, jeung shukong mangrupa alat gesek ,gendang,kecrek,ningnong(ketuk-kempyang),kempul jeung goong .Gambang koromong aya patalina jeung cina contohna tina lagu betawi sapertos Dalem atawa Sayur ata patali jeung lagu ti Cina nyaeta Popin jeung Encrek ,persamaanana yaeta tina instrumena,Di CIna nu intrumena kongahyan jeung shukong,Laras nu dipake biasana salendro diatonis.Dipriangan oge aya, biasana disebut laras salendro cina.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Kaya, Indonesia. "Gambang Kromong, Kolaborasi Etnik dalam Khazanah Musik Betawi : Kesenian - Situs Budaya Indonesia". IndonesiaKaya (dalam Indonesia). Diakses tanggal 2019-11-23.