Gangnihessou

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Nurutkeun carita, 'Gangnihessou mangrupa raja munggaran ti dua welas nu ngawasa Dahomey di Afrika, kurang leuwih taun 1620. salah sahiji lambangna mangrupa manuk gangnihessou jalu. Lambang séjénna mangrupa sarupaning kendang jeung tongkat nu dipaké pikeun malédog atawa moro. Nu sabenerna ngeunaan ieu masih mangrupa tanda tanya, sabab bisa waé anjeunna ukur salah sahiji pamingpin nu boga pangaruh. Anjeunna boga adi nu ngaranna Dakodonou, nu kungsi jadi raja. Sigana mah Gangnihessou mingpin rahayat sangkan nurut ka adina ieu.


Nulis.jpg