Gaussian noise

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Noise Gauss atawa Gaussian noise nyaéta noise nu boga fungsi dénsitas probabilitas (probability density function, disingket pdf) distribusi normal (katelah ogé minangka distribusi Gauss). Ceuk basa sejenna, nyaéta niley di mana noise nu aya sumebar nurutkeun distribusi Gauss. Ilaharna dipaké minangka white noise aditif keur ngahasilkeun additive white Gaussian noise (AWGN).

Penjelasan[édit | édit sumber]

Gaussian noise didefinisikeun minangka noise kalayan distribusi amplitudo Gauss. Hal ieu ngajelaskeun yén taya korelasi noise dina wanci atawa spectral density noise. Nandaan noise Gauss minangka noise 'bodas' nerangkeun korelasi noise. Urang perlu maké itilah "noise Gauss bodas" lamun hayang bener. Noise Gauss kadang-kadang disaruakeun jeung noise Gauss bodas, tapi lain éta kasusna.


Nulis.jpg