Gazal

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

[1]Gazal nya éta salah sahiji génré sajak buhun asalna ti Pérsia, tina unggal pada aya dalapan baris, ngabogaan kecap akhir nu sarua, eusina sarua jeung papada umumna ngeunaan katresna. [1]Gazal dihartikeun salaku jinis musik masarakat Jambi, campuran tina lagam gambus , zapin jeung langgam. Musik [1]gazal ogé dipaké salaku hiburan keur hajatan jeung poé-poé ka islaman.(Baca ogé Sajak Buhun).

  1. a b c Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia (2000 istilah Biografi Karya Metode dan Teori Sastra). Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 9786022297437.