Gazal

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gazal nyaéta salah sahiji génré sajak buhun asalna ti Pérsia, tina unggal pada aya dalapan baris, ngabogaan kecap akhir nu sarua, eusina sarua jeung papada umumna ngeunaan katresna.[1] Gazal dihartikeun salaku jinis musik masarakat Jambi, campuran tina lagam gambus , zapin jeung langgam. Musik [1]gazal ogé dipaké salaku hiburan keur hajatan jeung poé-poé ka islaman.(Baca ogé Sajak Buhun).

Réferénsi[édit | édit sumber]

  1. a b Salah ngutip: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama :0