Gemuk

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Pupuk kieserite Pj DSC 1264.JPG

Gemuk[édit | édit sumber]

Gemuk (Ind:pupuk;Eng. fertilizer) téh nyaéta barang anu umumna sok dipaké ku patani pikeun tatanen pikeun ngagemburkeun taneuh. Di kahirupan sapopoé gemuk téh kacida pentingna pikeun tutuwuhan, hal ieu disababkeun gemuk mangrupa komponen paling penting dina prosés tuwuhna hiji tutuwuhan. Dina gemuk loba unsur anu aya boh éta anu miboga unsur hara atawa anu teu ngandung unsur hara.

babagéan pupuk[édit | édit sumber]

  • gemuk organik

gemuk organik nyaéta gemuk anu sumber bahanna tina sarupaning urut tutuwuhan jeung anu bahanna ali ti alam

  • gemuk non organik [1] Aya sababaraha jinisna gemuk teh, aya gemuk organik jeung gemuk non organik.[1] [1]

catetan[édit | édit sumber]

  1. a b Ginanjar,spk. (2000) "rujak Gedang". Jakarta: penerbit a.


Nulis.jpg