Gemuk

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Gemuk[édit | édit sumber]

(Ind:pupuk;Eng. fertilizer) Gemuk teh nya éta barang anu umumna sok dipake ku patani pikeun tatanen pikeun ngagemburkeun taneuh. Di kahirupan sapopoé gemuk teh kacida pentingna pikeun tutuwuhan, hal ieu disababkeun gemuk mangrupa komponen paling penting dina proses tuwuhna hiji tutuwuhan. Dina gemuk loba unsur anu aya boh éta anu miboga unsur hara atawa anu teu ngandung unsur hara.

babagéan pupuk[édit | édit sumber]

  • gemuk organik
gemuk organik nya éta gemuk anu sumber bahanna tina sarupaning urut tutuwuhan jeung anu bahanna ali ti alam

  • gemuk non organik [1] Aya sababaraha jinisna gemuk teh, aya gemuk organik jeung gemuk non organik. [1] [1]

catetan[édit | édit sumber]

  1. a b Ginanjar,spk. (2000) "rujak Gedang". Jakarta: penerbit a.


Nulis.jpg