Georg Simon Ohm

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Georg Ohm)
Luncat ka: pituduh, paluruh
Georg Ohm

Géorg Simon Ohm (16 Maret 1789 – 6 Juli 1854) nyaéta saurang fisikawan Jerman anu réa medar tiori widang éléktrisitas.[1] Karyana anu paling kawentar téh nyaéta tiori ngeunaan hubungan antara aliran setrum, tegangan, jeung tahanan konduktor dina sirkuit, anu umumna disebut Hukum Ohm.[1]

Géorg Ohm lahir ti pasangan Johann Wolfgang Ohm, saurang tukang konci, jeung Maria Elizabent Beck, saurang tukang jait.[1] Sanajan bapana ngan saukur boga pakasaban jadi tukang konci, tapi anjeunna mampuh méré barudakna pangatikan anu luhur ngaliwatan ajarananan sorangan.[1] Sabenerna, Géorg Ohm téh lahir minangka 7 urang duduluran, tapi ngan saukur tilu urang anu bisa tahan ngaliwatan mngsa budakna, nyaéta Georg Martin (matématikawan kawentar]], jeung Elizabeth Barbara.[1] Dina taun 1805, Ohm asup ka universitas Erlngen tapi kaluar dina semester tilu jeung tuluy indit pikeun ngajar matématika di sakola Gottstadt bei Nydaud, Swiss.[1] Géorg Ohm ninggalkeun éta sakola dina bulan Maret 1809 pikeun jadi guru privat di Neuchâtel. Alatan peupeujeuh ti Karl Christian von Langsdorf, anjeunna nuluykeun deui studi dina widang matématika.[1] Dina bulan April 1811 anjeunna balik deui ka Universitas Erlangen.[1]

Dina dua makalahna taun 1836, Ohm méré déskripsi matématis ngeunaan konduksi modél sirkuit tina hasil panalungtikan Fourier ngeunaan konduksi panas.[2] Éta makalah téh nuluykeun hasil déduksi Ohm tina bukti percobaan kadua kalina, anjeunna mampuh ngajukeun hokum anu mangrupa wincikan jalan pikeun ngajelaskeun hasil tina pagawéan séjénna ngeunaan éléktrisitas galvanic.[2]

Sumber[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h (id)George Ohm, Penemu Hukum Ohm (diakses tanggal 11 november 2011)
  2. a b (en)Blohm (diakses tanggal 11 November 2011)
Nulis.jpg