Gereja Katolik Roma

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ambox warning pn.svg Artikel ieu perlu dirapihkeun sangkan luyu jeung baku artikel Wikipédia.
Ngarapihkeun artikel bisa mangrupa ngabagi artikel kana paragraf atawa ngawikifikasi artikel.
Sanggeus dirapihkeun, Anjeun bisa ngahapus ieu talatah.

Garéja Katolik, loba disebut Garéja Katolik Roma, nyaéta Garéja kristen panggedena di dunya, jeung diperkirakeun geus 1.3 milyar jamaah, i.e., kasarna satengah tina sagala Kristen sarta sapergenep tina populasi dunya.

Garéja Katolik mangrupa kumpulan (ukhuwah) ti Garéja Katolik Ritus Kulon (Garéja Katolik Roma) jeung 23 Garéja Katolik Wétan , nu ngabentuk 2.795 uskup dina taun 2008. 24 Garéja-Garéja anu disebut garéja-garéja partikular). Nu Tangtu garéja jeung jumlah jalma nu panggedéna di Garéja Katolik Ritus Kulon/Ritus Latin/Garéja Katolik Roma. Garéja Partikular jumlah jalmana kadua panggedena di Garéja Katolik, nyaéta Garéja Katolik - Yunani Ukraina.