Globalisasi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Globalisasi, (inggris, globallglobalization, sadunia, universal) istilah kanggo nunjukeun kamekaran masyarakat dunya musabab kamajuan dina sagala bidang, sapertos teknologi komunikasi jeung informasi, hususna internét, kusabab éta Abercrombie dkk.[1] (2010:640) nyebat globalisasi pikeun sistem dunya( world system theory) Pikeun istilah kahiji digunakeun ku Roland Roberston (Barker, 2004:120), sakaligus ngaitkeun jeung istilah glokal(glokal jeung lokal) sacara analogis global jeung glokal ogé ngaaplikasikeun glonal(global dan nasional).[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia (2000 Istilah, Biografi, Karya, Metode Teori Sastra). Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 9786022297437.