Gondwana

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Gondwana aya di kidul Laurasia salaku hasil tina Pangéa beulah.

Gondwana mangrupa Superbuana kuno anu miluan kira-kira 180 juta taun ka tukang. Benua geus pamisah ka bumi anu urabg nyaho ayeuna: Afrika, Amérika Kidul, Antarktika, buana India jeung Jazirah Arab.

Buana anu teu dikenal ayeuna ngan ukur teratur sementara dina sajarah panjang gerakan buana. Lahan Bumi dina kaayaan tetp gerakan alon, jeung, sababaraha kali, ngahiji salaku hiji. Superbuana ieu sakabéhna kaasup di Columbia (ogé katélah Nuna), Rodinia, Pannotia jeung Pangéa (atawa Pangaéa).

Gondwana mangrupa satengah tina Superbuana Pangéa, jeung Superbuana kalér dikenal salaku Laurasia.[1]

Réferénsi[edit | edit source]

  1. Earth, Stephanie Pappas-Live Science Contributor 2013-06-07T20:02:32Z Planet. "What is Gondwana?". livescience.com. Diakses tanggal 2019-11-09.