Gunung Karang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
{{{Ngaran}}}
Luhur {{{Elevation}}}
Perenah {{{Location}}}

Gunung Karang mangrupakeun gunung api kerucut (istirahat) lokasina di Pandeglang , Banten , Indonesia . gunung ieu kaasup kana grup stratovolcano anu boga poténsi pikeun bitu. Gunung Karang luhurna 1.778 méter dpl nu ngaran puncakna Sumur Tujuh. Gunung Karang mangrupa gunung pangluhurna di propinsi Banten. Salian ti èta, gunung ieu ogé mangrupa lokasi wisata jarah karesep di Banten.

Pendakian[édit | édit sumber]

jmpl| Warga poto Ladang Gunung Karang ayeuna geus dianggap ku jalma réa pikeun ngalakukeun kagiatan pendakian, sanajan gunung ieu kasebut teu pati luhur tapi tangtangan dina jalan ka puncakna nu jadi tangtangan. Sacara umum, jalur pendakian Gunung Karang nu dipikanyaho aya dua jalur, kahiji liwat désa Kaduengang, kadua jalur Pagerwatu / Ciékék. Sanajan kitu, lamun ditempo dina wisata kontèks pendakian wisata jarah, aya jalur séjén nyaéta jalur Curug Nangka / Ciomas.

  • Kaduengang, Jalur Kulon

Jalur Kaduengang mangrupa jalur pendakian paling diresep ku para pendaki kusabab trék ka puncak leuwih pondok tapi boga trék nu kacida nangtang. Di kampung ieu ogé para pendaki tiasa ningali kaéndahan kota Sérang sarta Pelabuhan Merak. Waktos perjalanan ti Kaduengang biasana bisa nepika 4-6 jam pikeun ngahontal Puncak Sumur Tujuh gumantung kana kondisi cuaca. Saenggeus anjeun datang ka Kaduengang dukuh, pendakian dimimitian ku jalan désa nu nanjak, pos 1 dicirikeun ku munara munara deukeut imah salah sahiji Sesepuh anu bisa pendaki menta pikeun mingpin jarah, sabab saméméh neraskeun pendakian disarankeun pikeun jarah heula ka makam Pangeran TB. Jaya Raksa, makam ieu lokasina di beulah katuhu jalur pendakian.

    • Pos 1 (cengkéh)
    • Pos 2 (Taneuh guludug)
    • Pos 3 (Anggrek)
  • Pagerwatu / Ciekek, Jalur Selatan

Jalur Pagerwatu / Ciékék teu pati jadi karesep pikeun para pendaki, sanajan kondisi trék tina jalur ieu leuwih cukup mudun ti via Kaduengang tapi merlukeun waktos nu leuwih lila sakitar 7-8 jam nepi ka luhur.

  • Curug Nangka / Ciomas

jalur ieu teu kawéntar pikeun pendaki sabab jalur ieu jalur téh mangrupa jalur pajarah nu érék ka luhureun Gunung Guriang. jalur ieu téh rada tebih kusabab dimimitian ti handap lamping jeung nyokot kira 20 jam - 1 day lalampahan ka ngahontal luhur. jmpl| mandi Cikoromoy sarta Gunung Karang Kusabab formasi propinsi Banten, pamaréntah lokal pikeun ngamajukeun promotion pariwisata. Sarta Gunung Guriang jadi salah sahiji obyek wisata nu diharepkeun pikeun narik wisatawan kalawan poténsi na keur pariwisata spiritual. Saméméhna, rests perjalanan Banten dina wewengkon wisata spiritual tina Sultan Banten, ayana di Kab Old Banten Serang. Di eta tempat, para wisatawan biasana nganjang ka Citadel Surosowan, Masjid Agung, pagoda Purba, jeung kompleks makam kulawarga Sultan Hasanudin.

  • batu Quran
  • Pamandian Cikoromoy
  • CAS Cikole
  • Pamandian Cipanas Cisolong
  • Kampung Domba