Guy Berryman

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Guy Berryman
Profil
NamiGuy Rupert Berryman
AliranRock Alternatif
PacabakanBassist, penulis lagu, produser rekaman, Fotografer, Penjual barang antik
Alat musikbass guitar, double bass, cello, acoustic guitar, electric guitar, vocals, mandolin, piano, keyboards, drums, trumpet, french horn, santoor, percussion
Taun aktip1995–sekarang
Maén diColdplay, Apparatjik

Guy Rupert Berryman (Wedal 12 April 1978, di Kirkcaldy, Skotlandia) atawa anu kasohor Guy Berryman nyaéta musikus, multi-instrumentalist, katut produser, dipikawanoh minangka basis grup musik Coldplay jeung Apparatjik. Berryman kede nanging meulinkeun bass panangan kiwa.

Kehidupan pribadi[édit | édit sumber]

Berryman lulusan ti sakola independen di Skotlandia, The Edinburgh Academy, jeung Kent, di Kent College, sateuacan barobah kaayaan mahasiswa di Universitas College London. Dina taun 2004, Berryman nikah ka Joanna Briston dina hiji upacara di City of Westminster. Berryman jeung pamajikanna boga hiji anak awewe, anu wedal dina 17 September 2006, ngaranna nyaéta Nico Berryman. Dina Maret 2007, juru mamaos Coldplay mengkonpirmasi yén Berryman jeung Joanna atos pirak sanggeus tilu taunpernikahan. Maranehanana atos pirak, nanging sering patepang kanggo karaharjaan anakna

Berryman muka toko baju anu namina Jezebell di london, nanging ditutup margi kalilit sambetan. Bubuka toko dihadiran ku rencang bandna Jonny Buckland, Will Champion, jeung rerencangan lainna.

Coldplay[édit | édit sumber]

Berryman papanggih jeung Chris Martin, Will Champion jeung Jonny Buckland di ieu universitas1990an). Chris Martin mulai nulis lagu jeung Jonny. Berryman resep kana naon anu ditulis ku maranéhna terus mulai maénkeun bass, sedengkeun Will mulai diajar drum. Chris Martin saparakanca terus mulai latihan sacara inténsip. Dina taun 1998, grup musikna anu dingaranan Coldplay ieu konsér di Féstival Manchester. Sanggeus konsér, Coldplay nyieun kontrak jeung label Panda Fierce kalayan single Brothers and Sisters, terus teu sababaraha lila ti harita Coldplay nyieun kontrak jeung label rekaman Parlophone. Dina taun 2006, Coldplay kenging Best International Group di Juno Awards, di Halifax.