Coldplay

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Coldplay
Coldplay keur konsér di Verizon Wireless Amphitheater di Bonner Springs, Kansas
Coldplay keur konsér di Verizon Wireless Amphitheater di Bonner Springs, Kansas
Profil
Nami lian
  • Pectoralz (1996–1997)
  • Starfish (1997–1998)
  • Los Unidades (2018)
AsalLondon, England
Aliran
Taun aktip1996–present
Lébel
Maén di
Ramatlokacoldplay.com
Anggota ti

Coldplay nyaéta grup musik asal Inggris anu anggotana nyaéta Chris Martin (vokal, gitar, piano), Guy Berryman (bass), Jonny Buckland (lead guitar) dan Will Champion (drum)[1][2]. Coldplay dibentuk di London, Ingggris taun 1997[2]. Sakapeung, Coldplay sok disaruakeun jeung Radiohead), jeung Jeff Buckley[2]. Coldplay ogé osok ngayankeun proyék amal, jeung proyék-proyék séjénna anu patalina jeung kaayaan sosial jeung pulitik[2].

Sajarah[édit | édit sumber]

Coldplay mulai kasohor ngaliwatan single anu judulna Yellow di Taun 2000, nuturkeun suksésna album Parachutes[1]. Ieu album dibéré panglélér Best Alternative Music Album dina acara Grammy Awards taun 2002[1]. Lian ti éta lagu-lagu séjénna saperti speed of sounds, jeung viva la vida ngajieun pamor coldplay naék[1].

Chris Martin, Vokalis Coldplay

Taun 2002, Coldplay ngaluarkeun album A Rush of Blood to the Head anu suksés ku single in my place, the scientist, jeung th clocks[1]. Ieu album dilélér 2 katégori Grammy Awards taun 2003 nya éta Best Alternative Music Album jeung Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal, katambah Record of the Yéar pikeun Clocks dina Grammy Awards taun 2004[1][2].

Album katilu Coldplay X&Y diriis tanggal 6 Juni 2005, total penjualanna 8,3 juta di Dunya[1]. Lagu-lagu anu kasohor dina ieu album diantarana Speed of Sounds, fix you, jeung Talk. Taun 2006, Coldplay meunang panglélér Best Album and Best Single dina BRIT Awards[1][2].

Album kaopatna dijudulan Viva la Vida or Death and All His Friends dirilis tanggal 12 Juni 2008 di Inggris kalayan single violet hill[2]. Tanggal 24 Oktober 2011, album kalimana Mylo Xyloto dirilis[3].

Diskografi[édit | édit sumber]

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h Coldplay-kapanlagi.com (diaksés tanggal 26 Oktober 2011)
  2. a b c d e f g (en)Coldplay Biography (diaksés tanggal 26 Oktober 2011)
  3. Album MYLO XYLOTO (diaksés tanggal 26 Oktober 2011)


Nulis.jpg


Salah ngutip: Ditemukan tag <ref> untuk kelompok bernama "lower-alpha", tapi tidak ditemukan tag <references group="lower-alpha"/> yang berkaitan, atau </ref> penutup tidak ada