Harem

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Harem asalna tina basa arab (haram) nu hartina dilarang atawa forbidden. mangrupa awéwé simpenan pikeun hiburan sultan anu dirahiakeun ti publik, teu bisa katepi ku sasaha ogé, salian kulawarga sultan jeung lalaki anu dikabiri atawa kasim salaku pembantu. Dina Zaman Turki Usmani, harem dicokot ti para awéwé non muslim ahli kitab anu dibeunangkeun di pasar budak atawa budak awéwé ti wewengkon anu nagarana diéléhkeun.

Sumber Rujukan[édit | édit sumber]

  • (id)Harem diakses 4 Agustus 2015


Nulis.jpg