Heuay

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Heuay nyaéta hiji gerakan refleks narik jeung ngahéboskeun napas anu mindeng lumangsung nalika hiji jelema ngarasa lungsé atawa tunduh. tacan kanyahoan naon sababna jelema ngarandapan heuay, ngan mindeng dipatalikeun yén sababna heuay nyaéta jumlah oksigén dina bayah anu saeutik. Heuay kacida gampang nular - 55% jalma-jalma nu nénjo batur heuay baris nurutan heuay dina jero waktu lima menit ka hareupna. Di sawatara budaya, heuay mangrupa hiji sikep antisosial nepi ka nalika heuay jalalema dina lingkup éta budaya baris nungkup sungut.

Referensi[édit | édit sumber]


Rod of asclepius.png