Huawéi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Huawéi mangrupa pausahaan Cina anu ngahasilkeun alat komunikasi jeung alat jaringan.[1] Diadegkeun dina taun 1987 ku Ren Zhengfei, pausahaan ieu kantor pusatna di kota Guangdong, Cina. Mimitina pausahaan nu diadegkeun ku urut pasukan militér ieu diadegkeun salaku pausahaan ekslusif.[1] Misi utama pausahaan ieu nyaéta ngawangun jeung ngembangkeun jaringan komunikasi dina pausahaan lokal jeung jarak jauh Cina kalayan tujuan ngababarikeun prosés pamasaran produk pausahaan. Pagawé Huawéi leuwih ti 140,000 urang, sakitar 46% karyawan gawé di departemen riset jeung pamekaran produk Huawéi. Aya leuwih ti 20 lembaga Panalungtikan sarta Pangwangunan sumebar ka sakabéh dunya kaasup Cina, Amérika Serikat, Jérman, Columbia, Swédia, Irlandia, India, Rusia, jeung Turki.[1] Taun 2010 Huawéi ngarékam kauntungan $3,7 milyar tina produkna anu dipasarkeun leuwih ti 140 nagara. Huawéi mangrupa sponsor utama klub maén bal ti Bundesliga, Borussia Dortmund. Huawéi karék ngumumkeun dina 15 Séptémber 2013 yén pausahaan sacara resmi jadi sponsor klub maén bal A-League, Wellington Phoenix FC.[1]

  1. a b c d "Profil - Huawei". merdeka.com. Diakses tanggal 2022-02-13.