ISO 3166-1 alpha-2

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
péta Éropa, maké kode ISO 3166-1 alpha-2 dina ngaran tempat nagara jeung wewengkon séjénna

ISO 3166-1 alpha-2 nyaéta kode dua hurup pikeun kode nagara anu didadarkeun dina ISO 3166-1, bagian tina standar ISO 3166 anu dipedalkeun ku International Organization for Standardization (ISO), pikeun ngawakilan nagara, wewengkon dépénden, jeung wilayah husus dina géografi. Ieu kode dipaké kalawan lega pikeun kode nagara anu dipedalkeun ku ISO, sarta dipaké kalawan maneuh pikeun kode nagara dina internet (kalawan aya sababaraha iwalna).[1] Mimitina mah ieu téh kaasup kana bagian standar ISO 3166 dina edisi munggatan taun 1974.

Kagunaan jeung larapna[édit | édit sumber]

kode ISO 3166-1 alpha-2 dipaké dina lingkungan anu béda sarta bagian tina standar lianna. Dina réa kasus ieu téh teu bisa dilarapkeun kalawan sampurna.

Sumber[édit | édit sumber]

  1. "ISO 3166 – FAQs – General questions". International Organization for Standardization (ISO). Diarsipkan dari versi asli tanggal 2012-06-04. Diakses tanggal 2014-12-08. 
Nulis.jpg