Imut

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hiji awéwé keur mésem.

Dina fisiologi, imut (lemesna: mésem) téh éksprési beungeut anu lumangsung alatan gerakan atanapi mecenghulna gerak dina biwir atawa duanana tungtung, atawa ogé sabudeureun panon. Lolobana jalma seuri mun keur némbongkeun kabagjaan sarta kesenangan.[1]

Imut anu datang tina rasa kabagjaan atawa ngahaja imut ku sabab hal anu ngajadikeun manéhna imut, beungeutna bakal hadé atawa leuwih geulis ti batan sabot manéhna biasa waé atawa sabot manéhna ambek .

Imut ogé datang tina katulusan haté. Lamun arurang miboga hate anu tulus, kasaha waé gé arurang pasti imut.

Imut anu kawentar[édit | édit sumber]

Poto ti Presiden Suharto dina taun 1960

Urut Présidén Indonésia ka 2 Umum tina Tentara ( Ret. ) H. Muhammad Soeharto . Di dunia International , utamana dina dunya Barat Présiden pikeun judul séjén, nyaéta: "Bapa Pangwangunan Indonésia" mindeng disebut ku judul populér "The Smilling Umum" (basa Indonésia: "Sang Jendral Yang Tersenyum") kusabab katempo dina beungeut manéhna keur imut.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Ningrum, Desi Aditia. "Senyum adalah ibadah dan penghilang duka". merdeka.com. Diakses tanggal 2019-02-16.