Fisiologi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Fisiologi nyaéta cabang élmu biologi nu patali kana fungsi jeung kagiatan kahirupan atawa zat hirup (organ, jaringan, atawa sél);[1] élmu faal.[1] Fisiologi mangrupa studi ngeunaan fungsi organisme, sato atawa tutuwuhan, jeung fungsi jaringan konstituen sato jeung tutuwuhan atawa sél.[2] Kecap fisiologi mimiti dipaké ku jalma Yunani kurang leuwih 600 SM keur ngagambarkeun panalungtikan filosofis ka jero sifat hal.[2] Pamakéan istilah kalawan referensi husus pikeun kagiatan vital manusa, nu dimimitian dina abad ka-19, rasa hayang nyaho, kabutuhan médis, jeung kapentingan ékonomi ngadorong penelitian ngeunaan fisiologi sagala organisme hirup.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b (id)Fisiologi (diakses 23 Pebruari 2016)
  2. a b c (en)Physiology (diakses 23 Pebruari 2016)
Nulis.jpg