Sél

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.
Wiktionary-logo-su-without-text.svg
Tempo sél dina Wiktionary, kamus bébas.

Sél nyaéta hiji unit tunggal atawa kompartemén, nu ditutup ku wawates, pinding atawa mémbran.[1]

Minangka hiji istilah, sél geus jadi métafor ilahar pikeun blok wangunan nu ngawangun struktur nu leuwih gedé.

"Sél" bisa nujul kana:

Dina téhnologi[édit | édit sumber]

Dina wangunan[édit | édit sumber]

  • Sél bui, rohangan nu dipaké keur nahan jalma dina bui
  • Rohangan dina biara nu dicicingan ku biarawan jeung nun

Dina seni[édit | édit sumber]

  • Sél (gamelan), wirahma, mélodi, motivasi, atanapi grup intervallic, diatur, atanapi inohong

Dina pangperangan[édit | édit sumber]

  • Covert Sél,cara pikeun ngatur pajuang anu nyumput atanapi teu katempo

Dina ageman, kapercayaan, jeung spiritualitas[édit | édit sumber]

  • Sél, sabubuhan meureun antara 4 nepika 20 urang, anu ngawangun bagéan tina sadayana (umumna di garéja), dimana pamilon pendak pikeun silih ngaguar kahirupan sareng dina ngriksa imanna dina undakan anu béda atanapi langkung jero tibatan dina kontéks rapat anu langkung ageung meureun kurang jero.
  • Hiji budak leutik biara, bawahan ka "imah indung" anu langkung ageung (contona, Dover Priory ka Christchurch Canterbury, atanapi Jarrow Priory ka Katedral Durham)

Tutumbu ka luar[édit | édit sumber]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Damayanti, Dewi; Agung Sugiarto, Tinton Dwi Putra, Novi Widianti, Nina Wulan Dari (2008). Buku Pintar Tanaman Obat: 431 jenis tanaman penggempur aneka penyakit. Jakarta: AgroMedia. p. 103. ISBN 9789790061941.