Telepon keupeul

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Sababaraha conto telefon keupeul

Telepon sélulér atawa hand phone (telepon keupeul) mangrupa alat éléktronik jarak jauh anu bisa dipindah-pindah (portébel) anu digunakeun pikeun komunikasi mangsa urang keur lumampah. Sajaba ti funsi sora anu baku saperti telepon, telepon selulér kiwari bisa miboga layanan layanan tambahan saperti layanan pesen singket atawa SMS pikeun pangiriman pesen téks, émail, packet switching pikeun meunangkeun aksés ka Internét, sarta MMS pikeun ngirim jeung narima foto jeung vidéo. Sabagian gedé, telepon sélulér nyambung ka sahiji jaringan sélulér base station, anu tungtungna nyambung ka public switched telephone network (PSTN).

Telepon keupeul robah pisan gancang dina dékade ka tukang. Pindah ti alat pikeun ngirim sareng nampa sora (atawa téks) pikeun alat nu bisa ngalakukeun lumayan loba sagalana yén komputer desktop manten. Jenis ieu telepon disebut smartphone.

Smartphone perlu hiji sistem operasi dina urutan janten mangpaat. Sababaraha sistem operasi mobile pang populerna dinten ieu kaasup Android, iOS, sarta Windows. Bari ios anu éksklusif dipasang dina iphones, Android jeung Windows anu dipaké ku loba merek smartphone.

Sistem operasi mobile bersaing silih utamana keur pangalaman pamaké. Bari maranéhna biasana ngaku nawarkeun komputasi-kinerja tinggi, loba pamaké muka konci poténsi leres OS urang ku ngalakonan root (android)[1] atanapi jailbréak (pikeun ios).

Nulis.jpg



Referensi[édit | édit sumber]

  1. http://www.mytips.tk
  2. http://www.bagansiapiapi.net/id/blogdetail.php?id=59
  3. http://www.kalbarinfo.com/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=232
  4. http://www.e-dukasi.net/pengpop/pp_full.php?ppid=316&fname=sejarah.htm
  5. http://www.cool-cellphones.com/mobile-news/mobile-ph...
  6. http://www.electroniclab.com/index.php?option=com_content&view=article&id=40:teknologi-telekomunikasi-seluler-generasi-3-3g-pertarungan-cdma-versus-umts&catid=11:labtelko&itemid=14
  7. http:// monet.postech.ac.kr/new2008/reséarch.html
  8. http://www.stroud.gov.uk/docs/cassiopea/phone_work
  9. http://nimupedia.blogspot.com/2011/08/pengertian-telepon-genggam.html
  1. "Cara Root Android: Dengan atau Tanpa PC". RuangLaptop (dalam id-ID). Diakses tanggal 2018-12-05T09:21:58Z.