Foto

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kamera : dipake pikeun nyieun poto

Foto mangrupa gambar anu dijieun maké kaméra jeung alat-alat fotografi lainna.[1] Salian ti éta, foto jeung potrét osok ogé dipaké minangka kiasan.[1] Misalna: "Foto/potrét ka tukang osok aya deui dina ingetanna.[1] Dina hal ieu, foto/potrét dihartikeun salaku kalangkang, gambaran, atawa kenangan.[1]

Rupa-rupa Foto[édit | édit sumber]

Sacara katégorisasi, foto ogé kudu dibédakeun jadi rupa-rupa babagian.[1] Katégorisasi ieu ditujukeun pikeun ngagampangkeun nyieun jeung pamangfaatana, nurutkeun kana standar kualitastina masing-masing kaperluan.[1] Aya loba pisan katégori foto, di antarana:[1] foto kulawarga, foto dokuméntasi, foto resmi, foto salon, foto seni, foto kriminal, foto porno, foto kadokteran (foto sinar X/rontgen), foto infra merah, foto handap taut, foto satelit, foto udara, foto mikro, foto jurnalistik, jeung sajabana.[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h (id)Pengertian Foto (diakses 19 Agustus 2015)


Nulis.jpg