IOS

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Tampilan konci layar IOS

iOS (saenyana mah iPhone OS) nyaéta sistem operasi pakakas gerak anu dijieun tur dimekarkeun ku Apple Inc. sarta disumebarkeun sacara husus pikeun pakakas kasar Apple.[1] iOS ieu mangrupa sistem operasi anu ngadukung lolobana pakakas telepon selulér perusahaan Apple éta sorangan, di antarana iPhone, iPad, jeung iPod toél.[1] iOS ogé kagolong minangka platform sistem operasi telepon selulér kadua pangbadagna sakuliah dunya, handapeun Android.[1] Tablét iPad ogé kadua panglakuna sanggeus Android ti taun 2013, nalika pajualan tablet Android ngaronjat nepi ka 127%.[1]

Dina taun 2007, mekarna iPhone téh terus ngarojong kana pakakas Apple lianna, kayaning iPod toél (Séptémber 2007), iPad (Januari 2010), iPad Mini (Nopémber 2012) sarta generasi kadua Apple TV (Séptémber 2010).[2] Dina bulan Januari 2015 App Store milik Apple geus ngawadahan leuwih ti 1.4 milyar Aplikasi iOS, nu mana 725,000 na mah leuwih dihususkeun pikeun iPad.[2] Aplikasi-aplikasi éta téh mun diitung rekapanna, geus diundeur leuwih ti 100 milyar kali.[3]

Versi nu anyar kénéh dirilis nyaéta iOS 9.2, geus dirilis tanggal 8 Désémber 2015.[4] Dina versi ayeuna mah (iOS 9), bisa nerapkeun pakakas flash memori kurang leuwih 1.3 GB.[4] Ieu bisa jalan dona iPhone 4S jeung nu panganyarna, iPad 2 jeung nu panganyarna, iPad Pro, sakabéh modél-modél iPad Mini, sarta iPod toél generasi kalima jeung nu panganyarna.[4]

Software Update[édit | édit sumber]

Apple nyadiakeun apdet utama unggal taun sakali ngaliwatan iTunes sarta ogé ngaliwatan leuwih hawa saprak ios 5.0. panganyarna ios ios 7.1.2 geus sadia pikeun iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, iphone 5S, iPhone 6[5], iPhone 7[6], iPad 2, 3, 4, Air, Mini, Mini jeung Rétina display, iPod toél generasi 5. Update Ieu sadia dimimitian April 22, 2014. Saméméh ios 4 dirilis, pamaké anu diperlukeun pikeun mayar pikeun update iPod touch ios. Ieu sabab iPod touch teu lalanggan pamaké. Salaku, Apple kapanggih hiji cara pikeun nyadiakeun update pikeun pamaké touch iPod haratis di acara WWDC dina 2010.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Gartner (3 Maret 2014). Gartner Says Worldwide Tablet Sales Grew 68 Percent in 2013, With Android Capturing 62 Percent of the Market. Rilis pérs. Diaksés dina 23 Januari 2016.
  2. a b Steve Ranger (16 Januari 2015). "iOS versus Android. Apple App Store versus Google Play: Here comes the next battle in the app wars". ZDNet. Diakses tanggal 1/23/2016. 
  3. Nathan Ingraham (8 Juni 2015). "Apple's App Store has passed 100 billion app downloads". The Verge. Diakses tanggal 1/23/2016. 
  4. a b c Cunningham, Andrew (September 16, 2015). "iOS 9, thoroughly reviewed | Ars Technica". Ars Technica. Diakses tanggal 1/23/2016. 
  5. iPhone 6,Dicutat tanggal mei 31, 2016
  6. iPhone 7, Dicutat tanggal mei 31, 2016
Nulis.jpg