Inferensi statistik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Topik di handap ieu biasana kaasup kana interpretasi data statistik. Istilah anu leuwih formal keur topik ieu nyaéta inferensi statistik.

  1. Asumsi statistik
  2. Prinsip likelihood
  3. Parameter estimasi
  4. Statistik tes hipotesa
  5. Parobahan pamadegan dina statistik
rencana panalungtikan statistik -- kasimpulan data statistik

balik deui ka Statistik


Inferensi statistical nyaéta kaputusan ngeunaan hiji populasi tina "pengambilan" sampel sacara acak atawa, leuwih umum, ngeunaan prosés acak tina hasil "observasi" dina périodeu waktu anu ditangtukeun. Di jerona kaasup:

  1. titik estimasi
  2. interval estimasi
  3. tes hipotesa (atawa tes signifikan)
  4. prediction

Aya sababaraha pamikirian anu béda ngeunaan "justifikasi" statistical inference. Didasarkeun kana sababaraha ide ngeunaan fénoménanyata leuwih kaharti lamun dimodélkeun minangka probability.

  1. frekuesni probabiliti
  2. personal probabiliti
  3. Bayes probabiliti
  4. pilihan probabiliti

Tingali ogé: Statistik