Jalan Tol Jakarta-Cikampék

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jalan Tol Jakarta-Cikampék (Aksara Sunda Baku: ᮏᮜᮔ᮪ ᮒᮧᮜ᮪ ᮏᮊᮁᮒ-ᮎᮤᮊᮙ᮪ᮕᮦᮊ᮪) mangrupa jalan tol nu tujuanna nyambungkeun wilayah Jakarta jeung Cikampék, jalan tol ieu diwangun kanggo ngalancarkeun perjalanan sareng nyingkat waktu perjalanan antara Jakarta nepi daerah Cikampék.

Jalan tol ieu dimulai ti KM. 0 (Simpang susun Cawang) nepi ka daerah Cikopo, kabupatén Purwakarta. Panjang jalan tol ieu kurang leuwih 72 kilométer.

Fisik[édit | édit sumber]

Jalan tol ieu gaduh 2 jalur, jeung sabaraha hiji lajur nu pembagianna nyaéta :

  • 4 Lajur / jalur : ruas Cawang - Cibitung.
  • 3 Lajur / jalur : ruas Cibitung - Kalihurip.
  • 2 Lajur / jalur : ruas Kalihurip - Cikampék.

Gerbang tol[édit | édit sumber]

  • KM.4 Pondok gedé Kulon
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti Jatiwaringin, Pondok gedé, Pondok Kelapa.
  • KM.8 Pondok gedé Wetan
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti Jatibening, Jatiasih.
  • KM.10 Simpang susun Cikunir
    • Nyambung ka Jalan tol JORR.
  • KM.13 Bekasi Kulon
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti kota Bekasi, Pekayon, Narogong.
  • KM.16 Bekasi Wetan
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti kota Bekasi, Bulak Kapal.
  • KM.21 Tambun
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti Tambun, Mustika Jaya.
  • KM.27 Cibitung
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti Cibitung, Kawasan Industri.
  • KM.31 Cikarang Kulon
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti Cikarang, Lemah Abang, Jababeka.
  • KM.37 Cikarang Wetan
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti Cikarang, Kota Deltamas.
  • KM.46 Karawang Kulon
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti Karawang kota, Rengadengklok.
  • KM.55 Karawang Wetan
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti Klari, Kawasan industri.
  • KM.67 Simpang susun Dawuan
    • Nyambung ka Jalan tol Cipularang
  • KM.69 Kalihurip
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti Dawuan, Kalihurip, Kota Bukit Indah, Kawasan Industri.
  • KM.70 Gerbang Tol Cikampék Utama
    • Kanggo kendaraan nu bade atawa ti Tol Cipali, Cirebon, Semarang
  • KM.72 Cikampék
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti Cikopo, Cikampék Wétan, Purwakarta.

Tempat istirahat[édit | édit sumber]

  • KM.34 (arah Jakarta)
    • Mushola
    • Restoran
    • Toilet
  • KM.39 (arah Cikampek)
    • ATM
    • Mesjid
    • Pompa bensin
    • Restoran
    • Toilet
  • KM.42 (arah Jakarta)
    • ATM
    • Mesjid
    • Pompa bensin
    • Restoran
    • Toilet
  • KM.50 (arah Cikampek)
    • Mushola
    • Restoran
    • Toilet
  • KM.57 (arah Cikampek)
    • ATM
    • Mesjid
    • Pompa bensin
    • Restoran
    • Toilet
  • KM.62 (arah Jakarta)
    • ATM
    • Mesjid
    • Pompa bensin
    • Restoran
    • Toilet
  • KM.70 (arah Jakarta)
    • Mushola
    • Restoran
    • Toilet

Loka luar[édit | édit sumber]